maanantai 9. syyskuuta 2019

AMMATILLISEN KASVUN POLKU, SOVELTAVA HARJOITTELU (H4)

Tein Soveltavan harjoittelun (H4) Seinäjoen lukiossa tammikuussa 2022. Minua jännitti mennä harjoitteluun, sillä edellisestä harjoittelusta oli kulunut niin pitkä aika, ja olin tehnyt lähinnä gradua ja psykologian opintoja välissä. Myös Seinäjoen H4-harjoittelussa näkyivät vielä koronaviruksesta johtuneet poikkeusolot hyvin vahvasti. Onneksi kaikki opetukset sain pitää lähiopetuksena, mutta monet harjoitteluun kuuluneet seurannat ja huoltajaillat ym. piti seurata etänä ja harjoitteluun tuli jos jonkinlaista mutkaa matkaan koronan ja useiden tartuntojen vuoksi.

Harjoittelussa sain pitää monenlaisia oppitunteja, joista parhaiten on mieleen jäänyt Kiinan uskonnollisuuteen liittynyt tehtävä, jossa opiskelijoiden tuli tehdä Instagramiin "postikortti" heidän kuvitteelliselta Kiinan matkaltaan apukysymysten avulla. 

Valitettavasti tästä ei ole enää tallessa materiaalia.


Toinen erityisesti mieleeni jäänyt oppitunti on Seinäjoen lukion Seksuaalisuus-kurssilta, johon pääsin pitämään yhden oppitunnin. Aiheenani oli seksuaalivähemmistöt. Ryhmä oli aivan mahtava, innostunut ja motivoitunut sekä kiinnostunut asioista, joita opetin.

Aloitusdia, jonka yhteydessä mietimme erilaisia vähemmistöjä ja tutkimme heidän lippujaan

Käytimme tunnilla paljon aikaa keskusteluun ja erilaisten tilanteiden pohtimiseen



Lopuksi tutustuimme seksuaalivähemmistöihin Instagram-ryhmätyön avulla, ja lopuksi nuoret pääsivät esittelemään oman aiheensa muille.

Kaikenkaikkiaan harjoittelu oli ihana kokemus ja oli kiva päästä kokeilemaan opettamista erilaisessa ympäristössä. Joensuun normaalikoulun oppilaat (jossa aiemmat harjoittelut olivat) olivat hyvin tottuneita harjoittelijoihin. Reilu kuukausi tämän harjoittelun jälkeen sain ensimmäisen pidemmän opettajan sijaisuuteni ja koen, että tämä H3-harjoittelu antoi hyvät lähtökohdat pärjätä sijaisena.


Lopuksi vielä Seinäjoen lukion opiskelijoiden antamaa palautetta:

Tästä palautteesta olen erittäin ylpeä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti