maanantai 4. toukokuuta 2020

AMMATILLISEN KASVUN POLKU, SYVENTÄVÄ HARJOITTELU (H3)

Menin kolmanteen harjoitteluuni vuoden 2020 alkukeväästä luottavaisin mielin, sillä tein saman lukuvuoden aikana sekä H2-harjoittelun että myös H3-harjoittelun. Kokeilin rohkeasti uusia menetelmiä ja sovelsin myös vanhoja hyväksi havaittuja menetelmiä uusille ryhmille. Sain paljon kehuja ohjaajiltani varsinkin diaesityksiini liittyen sekä oppituntien selkeyteen liittyen. H3-harjoittelussa pääsin opettamaan psykologiaa melko paljon, josta olin todella innoissani.

Erityisen kiinnostavan tästä harjoittelusta teki koronavirus-tilanne ja poikkeusolot Suomessa, jolloin siirryimme harjoittelun alussa etäopetukseen yhteiskunnan koulusulun vuoksi. Pääsimme toteuttamaan myös yhteisopettajuutta etänä niin teologien kuin historian opettajaopiskelijoidenkin kanssa. Oli kiinnostavaa oppia erilaisia työkaluja etäopetukseen liittyen ja käytinkin esimerkiksi Teamsia ja Discordia sekä Google Meetia. Kiitollinen olen siitä, että harjoittelua saatiin jatkaa tilanteesta huolimatta ja että sain tehdä töitä eri alojen opiskelijoiden kanssa, joilta opin myös paljon.


Lukiolaiset pääsivät psykologian tunnilla tekemään some-kampanjan ryhmissä erilaisista lapsen kehitykseen vaikuttavista tekijöistä.


Hyödynsin omaa liikunnallisuuttani ja yhdistimme taukojumpan sekä Fröbelin palikat lapsen kehitykseen.

Keräsin myös tässä harjoittelussa palautteen oppilailta. Käytin harjoittelussa saamaamme palautepohjaa, mutta siirsin sen vain sähköiseen muotoon Forms-lomakkeeksi.

Psykologian opiskelijoiden palautetta

Psykologian opiskelijoiden palautetta

Pääsin pitämään myös historian tunteja, sillä H3-harjoittelun rinnakkaiskurssilla meidän tehtävänämme oli tehdä historian opiskelijoiden kanssa yhteisopettajuutena uskonnon tai historian tunti, jossa yhdistämme osaamisemme. Se oli mielenkiintoinen kokeilu ja meidän ryhmällämme yhteistyö pelasi hienosti.

Historian oppitunnin diaesityksestä, ensimmäisen tunnin aiheenamme oli reformaatio.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti