maanantai 4. toukokuuta 2020

AMMATILLISEN KASVUN POLKU, PERUSHARJOITTELU (H2)

Toiseen harjoitteluuni vuonna 2019 syksyllä tulin todella jännittyneenä, sillä H2-harjoitteluun sisältyi paljon enemmän opetusta kuin H1-harjoitteluun. Vaikka H2-harjoittelu olikin todella raskas monien päällekäisten opintojen ja kurssien vuoksi, huomasin, että opin itsestäni todella paljon. Harjoittelu oli erityisesti kasvattava kokemus. 
Tässä harjoittelussa syvennettiin yhteisopettajuuden merkitystä sekä painotettiin erilaisia opetusmenetelmiä. Opin harjoittelussa kokeilemaan rohkeasti erilaisia menetelmiä.


Yksi käyttämäni uusi menetelmä oli esimerkiksi TikTok-sovellus, jossa yläasteen 8lk oppilaat pääsivät kuvaamaan Jeesuksen elämään liittyviä videoita uskonnon oppitunnilla. Kuulin hiljattain, että tätä ohjaajani muistelee edelleen vuonna 2023 😀


TikTokin lisäksi kirjasimme taululle ylös asioita, mitä kristinuskosta tulee oppilaille mieleen

Yhteisopettajuudessa käsittelimme islamia ja oppilaat pääsivät tekemään ryhmissä omat kaabat.

Pääsimme lisäksi osallistumaan oppilas-huoltaja -iltaan H2-harjoittelussa, jossa esittelimme oppilaille sekä heidän huoltajilleen evankelisluterilaista ja ortodoksista uskontoa.

Kaiken kaikkiaan harjoittelu opetti minulle sekä itsestäni paljon, että myös erilaisista opetusmenetelmistä ja opettajan käytännön työstä. Tämä harjoittelu on ollut yksi vaikeimmista, mutta myös antoisimmista kokemuksista omalla yliopistopolullani.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti